مزرعه حیوانات (به انگلیسی: Animal Farm) که در ایران به نام قلعه حیوانات نیز شناخته شده‌است، رمانی پادآرمان‌شهری به زبان انگلیسی و نوشته جورج اورول است. این رمان در طول جنگ جهانی دوم نوشته و در سال ۱۹۴۵ میلادی در انگلستان منتشر شد و در اواخر دهه ۱۹۵۰ میلادی به شهرت رسید.

قلعه حیوانات (Animal Farm)، یکی از دو اثر ماندگار و شاخص جورج اورول (George Orwell)، نویسنده و رومه نگار انگلیسی است، که در کنار رمان معروف هزار و نهصد هشتاد و چهار (1984)، عنوان پر ترین آثار یک نویسنده قرن بیستم را به خود اختصاص داده است.
جورج اورول به‌عنوان یک سوسیال-دموکرات در جریان جنگ داخلی اسپانیا با ت‌های حکومت سوسیالیستی شوروی آشنا شده بود و از پاکسازی‌ های خشونت آمیز دوران ژوزف استالین -که با نام پاکسازی بزرگ شناخته می‌شود- خشمگین بود.

وی با نگارش این رُمان از استبداد طبقه حاکم شوروی به سختی انتقاد کرد و معتقد بود نظام شوروی به یک دیکتاتوری بدل گشته و بر پایه کیش شخصیت بنا شده است.

نقد و بررسی رمان قلعه حیوانات

اولاً این که رمان قلعه حیوانات دارای زبانی ساده و روان طنز آمیز و بسیار سرگرم کننده و جذاب می باشد و در عین حال ، بر پایه سبک نمادین و سمبلیک می باشد در واقع جورج اورول به گونه ی داستان را مطرح کرده که فرد با خواندن آن پی به موضوع مطلب می برد و با صراحت و شجاعت کامل احساست شخصی خود را در این رمان بیان نموده است.
بهتر بود که جورج اورول داستان را کمی مفصل تر بیان می کرد چرا که این امکان وجود داشت که داستان خیلی پر ماجراتر و جنجالی تر باشد چرا که در طول تاریخ ادبیات حیوانات یک بار بیشتر خسته نمی شود.
در بین جملات بی نظیر و تا حدودی طنز آمیز و نمکی می توان به جمله ی جناب بنجامین الاغ که می گفت: « خدا به من دمی عطا کرد که مگس ها را برانم ولی کاش نه دمی داشتم و نه مگسی آفریده می شد.»
با مفهوم ترین جمله ی در بین جملات این قلعه گفته شده که با جامعه کنونی نویسنده مطابقت دارد می توان به این جمله اشاره کرد: «تنها بنجامین معتقد بود که جزئیات زندگی طولانیش را به خاطر دارد و می داند همه چیز همان است که همیشه بوده و بعد ها نیز به همین منوال خواهد بود، زندگی نه بدتر می شود و نه بهتر او می گفت گرسنگی مشقت قوانین لا یتغیر زندگی است.» که این بدین معناست که انقلاب کارگری بر پایه نظام کمونیسم پایدار نخواهد بود.
جورج اورول با بیانی گیرا و زبانی مسلط به خوبی توانسته فقر و استبداد حاکم بر جامعه خود را آن طور که باید و شاید مدنظر خود می باشد، توصیف نماید.

جامعه که در آن علی رغم شرایط آشکار ظلم و ستم به دلیل عدم آگاهی و یا به دلیل عدم آزادی بیان، هیچ کس حق اعتراض به رژیم مستکبر را ندارد و در آن افراد به حداقل امکانات قانع می باشد که نمونه آن در متن گوسفندان این قلعه می باشد یعنی خفقان ی که همان گونه در اشعار ملک الشعرای بهار این گونه پیام مشاهده می شود در واقع نویسنده دو طبقه با فاصله زیاد را به تصویر می کشد

1- طبقه بالا خوک

2- طبقه پایین جامعه
به عبارتی دیگر جورج اورول داستان را به گونه ی مطرح کرده که ذهن خواننده ناخود آگاه به دنبال واقع این افراد جامعه هستند که اجازه گرفتن قدرت و اختیار حکومت را به افرادی همچون ناپلئون می دهد.


سرزمین بازی اورول ,جورج ,قلعه ,حیوانات ,داستان ,نویسنده ,جورج اورول ,اورول داستان ,مطرح کرده ,قلعه حیوانات ,animal farm ,جورج اورول داستان منبع

مشخصات

تبلیغات

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها

آوای خیال علمی خبری فلزیاب دیانا | 09100061386 بورس | بازاریابی | کسب و کار | بازاریابی آنلاین | تجارت الکترونیک دنیای از خوشمزه ها فروشگاه اینترنتی ایران پرفیومز شرکت اسپینانس تجارت نیکان